Zoete broodlolly's

Wat heb je nodig

  • 1 heel in de lengte gesneden fijn volkorenbrood
  • 3 eetlepels halvarine of margarine
  • ½ bakje halfvolle kwark van 550 ml
  • 1 vanillestokje
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 limoentje
  • Rasp
  • Vershoudfolie
  • 30 satéprikkers

Vraag je bakker het brood in de lengte te snijden. Neem de 5 middelste plakken brood en snij er de korsten vanaf. Verwijder de zaden van de paprika’s en snij ze in rechte dunne stroken. Grill die in een hete pan met wat olie. Neem een plak brood, leg het met de smalle kant naar je toe en plet de korte rand die het verst van je af ligt. Besmeer de hele plak dun met halvarine. Beleg het brood, behalve het randje, met plakjes kaas. Leg daar de gegrilde stukjes paprika op met steeds een beetje tussenruimte, in de kleurvolgorde die je leuk vindt. Rol dan het brood van je af mooi rond op en omwikkel de rol strak met vershoudfolie. Herhaal dit met de andere 4 plakken brood. Leg de rollen minstens een uur in de koelkast. Snij dan met een scherp mes van elke rol 6 schijven. Druk niet te hard, maar laat het mes het werk doen, dan krijg je mooie ronde schijven. Steek een satéprikker in de lolly’s. Je kunt de prikkers in een omgekeerde halve meloen steken om uit te delen.