De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst van alle kinderen, dus ook van uw kind. Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor een gezonde leefstijl.

Te veel of ongezond eten én te weinig bewegen, spelen een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Daarom is het belangrijk dat kinderen al vroeg kennis maken met gezonde gewoontes. Met het Lekker Fit!-lespakket leert uw kind spelenderwijs een gezonde leefstijl aan. Want, bewegen is leuk. En fit zijn is fijn! Niet alleen nu, maar ook later als je groot bent...

Werkboekjes
Lekker Fit! is een lesmethode voor de basisschool. Het gaat over voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Twee keer per schooljaar ontvangt uw kind (per leergroep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8) een nieuw werkboekje. De informatie in deze boekjes wordt op speelse wijze overgebracht door onder meer proefjes, testjes en spelletjes. Vrolijke illustraties en herkenbare foto's helpen uw kind de kennis over gezond leven behapbaar en leuk te maken.

Afsprakenposter
Op de afsprakenposter die in de klas hangt, schrijven de leerlingen de afspraken die zij met elkaar gemaakt hebben op het gebied van voeding en bewegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iedere dag ontbijten en fruit in plaats van koek mee naar school. Hier speelt u dus ook een belangrijke rol. Ontbijten gebeurt tenslotte thuis en ook tussendoortjes en lunch geeft u mee naar school.

afbeelding ouderbrochureOuderbrochure
Bekijk de ouderbrochure. Met deze brochure willen wij u als ouder betrekken bij de Lekker Fit! lessen en activiteiten die op school plaatsvinden en u tevens inspireren hier thuis mee verder te gaan. De ouderbrochure kunt u ook printen.

Help uw kind!
Lekker Fit! wordt op school gedaan, maar gaat ook mee naar huis. Een aantal van de doe-opdrachten maakt uw kind samen met u thuis. Bijvoorbeeld het maken van receptjes of neem een kijkje in de koelkast. Vaak zijn deze opdrachten ook gericht op vragen over de eigen leefstijl van uw kind én die van u. De bedoeling hiervan is dat uw kind, maar ook u, zich bewust wordt van het eigen eet- en beweegpatroon en hierover gaat nadenken.

Bekijk hieronder twee voorbeeldopdrachten.

Lekker Fit! op school