Lekker Fit! is een lespakket voor groep 1 t/m 8 op de basisschool en heeft een preventief doel. Kinderen leren alles over gezond eten en bewegen en ze worden zich bewust van de keuzes die ze hierbij maken.

Na 5 jaar is het lespakket Lekker Fit! in augustus 2012 herzien. Een vierstappenplan voor gedragsverandering helpt de leerlingen hun doel te bereiken. Van IK DOE, naar IK WEET, IK GA DOEN tot IK BLIJF DOEN. Zodat kinderen op een speelse manier meekrijgen hoe ze gezond kunnen leven.

Meer informatie vindt u in de brochure (pdf opent in nieuw scherm)

Inhoud lespakket

• 2 werkboekjes per jaar voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8.
  • Ervaringsgericht leren door meer doe-opdrachten.
  • Gedragsverandering staat centraal.
  • Minihandleiding met tekst en uitleg voor de leerkracht.
  • Beweegkaarten met leuke oefenvormen.

Hartstichting en Lekker Fit!

150x153_LF_coverDe Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst van alle kinderen. Te veel of ongezond eten én te weinig bewegen, spelen een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd.

Daarom is het belangrijk dat kinderen al vroeg kennismaken met gezonde gewoontes. En de reden dat de Hartstichting het preventieve lespakket Lekker Fit! omarmt.

Lekker Fit! in Nederland

Bestel Lekker Fit!